MotoPress

Vanzari moto in 2012 in Romania

          Salut  prieteni. Astazi am aflat ceva care m-a facut sa ma gandesc de doua ori in ceea ce priveste motociclismul din Romania.  Sa va explic.

           Azi am intrat pe situl celor de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (nume stupid de lung, dar in fine , traim in Romania si suntem obisnuiti ) si din curiozitate m-am uitat la numarul de motorete noi , inmatriculate  in 2012 in Romania.  Si m-i sa parut normal faptul  ca s-au inmatriculat 1200 de motorete noi. Adevaratul soc l-am avut atunci cand l-am rugat pe un prieten de-al meu ,  grec , sa se informeze si sa imi comunice numarul de inmatriculari la motorete noi din Grecia.

Raspunsul a fost ……cum sa zic eu ……..Socant!!!!!!!!!!

32800.

           Da ;32800 de motorete s-au vandut in Grecia in 2012 , excluzandu-le pe cele sub 49 CMC.  Sa nu uitam ca Grecia ca si numar de locuitori are cam jumatate din populatia Romaniei . Colac peste pupaza sunt si cei mai cocosati de datorii catre Europa.  In anul 2000 in Grecia s-au vandut de 4 ori mai multe motorete noi decat in 2012.

Intrebarea mea este:  Cat de inapoiati suntem? saluto_in_moto

            Alta chestie la care ma gandeam , este ca daca motociclistii greci la cat de multi sunt daca s-ar saluta cum ne salutam noi romanii , ar insemna ca ar trebui sa stea cu mainile sus ca Hitler , fara sa mai puna mana inapoi pe ghidon.

      Oare lor (motociclistilor greci si italieni) li s-ar parea stupid si pueril salutul?

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informatii Si Impresii Moto