MotoPress

Suzuki GSXR 750 Srad 1996. Probleme la conductele de ulei.(partea I )

                              Saptamana aceeasta din propria experianta va voi vorbi despre Suzuki GSXR 750 1996 SRAD si” bubitele” lui. ”Bubite” ce au fost vindecate in anul urmator , la modelul din 1997.

                             Prima problema , si ce-a mai grava din punctul meu de vedere a fost  la conductele de ulei care ungeau bielele sus  si la intinzatorul lantului de distributie. Majoritatea au cedat inainte de a parcurge 3000 km. In acea perioada lucram la un dealer Suzuki din Grecia, prin urmare mi-au trecut destule astfel de motociclete prin mana. Sa incepem cu prima problema(celelalte vor veni in articolele ce vor urma) si anume  a conductelor (ulei)de ungere.

                         Practic este vorba despre conductele care trimit ulei cu presiune catre  biela , pentru ungereaSuzuki GSXR750 1996 boltului de la piston.Ungerea are loc atunci cand pistonul de la cilindrul respectiv este jos(adica 1-4 sau respectiv 2-3).

                        Acele (capetele)conductelor  se pot observa atunci cand se extrage chiuluasa si cilindrii. Problema era cauzata de unghiul de inclinare. Acesta fiind prea mic (inclinatie mica) nu trimitea uleiul necesar bielei,prin urmare la circa 2000-3000 de km bateau bolturile.

                       Era destul de grava situatia pe atunci deoarece nu nu exista o solutie concreta. Am comandat  piesele de la Suzuki (astea veneau de la importator din Atena)dar ne-au  venit  acelasi conducte(aceleasi coduri de piese)Deci grava situatia.    

                       Clientul, ca peste tot de fapt, vroia motocicleta sa se repare “acum,cu garantie,degeaba ,daca se poate si ieri cu atat mai bine :). Asa ca salvarea a venit de la un frate al GSXR-ului si anume de la Suzuki RF600 .Conductele acestuia avand o inclinatie mai mare.

                     Au fost montate asemenea conducte dupa parerea mea la 70% din GSXR 750 vandute in acea perioada.In anul urmator GSXR-750 avea deja conducte schimbate fara sa mai fie probleme din punctul acela de vedere.

                    Vom continua cu subiecte asemanatoare in articolele ce vor urma.Daca  ti s-a parut interesant , atunci un LIKE si un comentariu vor fi apreciate.

Piese de Suzuki GSXR 750 srad 1996 1997 1998 1999

Asfalt uscat

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informatii Si Impresii Moto